DSC_8034.jpg

Kathleen De Groote

Lid Koninklijke Unie van de Floristen van België,  British Florist Association, Royal Horticultural Society, Vrienden van de Plantentuin Universiteit Gent, Community Gentse Floraliën

Laureaat van de Arbeid Floristen

Bloemen en bloemsierkunst fascineren mij al vele jaren.

Inspiratie voor creaties haal ik uit de natuur, uit de beeldende kunst, uit bezoeken aan tentoonstellingen, uit materialen en vormen in de natuur. Het creëren van nieuwe schikkingen met verschillende soorten materialen en de toepassing van uiteenlopende technieken maakt het bloemschikken en -binden dan ook bijzonder boeiend.

Liefst werk ik met natuurlijke materialen zoals o.a. drijfhout, takken, bladeren en bloemen, maar ook recycleren van materialen pas ik graag toe in mijn workshops en lessen.

Om mij te verdiepen in de praktische en theoretische kant van het vak heb ik de 3-jarige opleiding van florist gevolgd en het diploma behaald aan het CVO Avondschool te Melle. In 2007 startte ik met 't Bloemenatelier.

Mijn werk als florist is heel gevarieerd en afwisselend. Ik maak bloemstukken en boeketten voor elke gelegenheid zoals bruidswerk, rouwwerk, grafschikkingen en decoratieve schikkingen op bestelling en ik werk af en toe als freelance-florist.

Ik geef workshops en cursussen in bloemschikken en -binden bij particulieren, voor verenigingen en in vrijetijdsateliers. Verder werkte ik verschillende vervolmakingscursussen uit voor beginnende floristen en werk ik als docente voor de opleiding Florist in het Volwassenenonderwijs.